15.4.2018

Urpi et Orbi

Jutta Urpilainen saattaa olla Suomen seuraava EU-komissaari. Siis saattaa olla, kunhan Jyrki Katainen väistyy tehtävästään ensi vuoden keväällä, jos väistyy. Vatulointi unionin kultahammaskerhon paikoista ja muista hillopurkeista kiihtyy samalla kun eduskuntavaalit ja eurovaalit hiljaa lähestyvät.

Nyt kuulema pitäisi saada komissaariksi nainen, sillä sellaista ei Suomella ole ollut koko jäsenkaudella, 23 vuoteen. SDP tarjonnee, ehkä, tehtävään Urpilaista. 

Kepu tyrkyttää luultavasti OECD:n apupääsihteerin hommat ensi vuodenvaihteessa jättävää Mari Kiviniemeä.  Jos ja kun nainen (siis vihdoin) pitää olla, kokoomuksella olisi rivissä aatteelle uskollinen meppi Henna Virkkunen ja ...

Demareissa ja kepussa halutaan kai, ainakin vielä, pitää kiinni perinteestä, minkä mukaan komissaariksi pääsee eduskuntavaalien voittajapuolueen edustaja.

Arvuuttelu on turhauttavaa, ellei ole kunnon tiekarttaa tai edes kakkaraa. Komissaarin paikan tavoittelu kuvastaa silti hyvin juuri sitä, mikä puolueita ja poliitikkoja eniten kiinnostaa. Se ei tietenkään ole jokin semmoinen tylsä asia kuin valtiontalous, eikä ainakaan surkea työtön ja köyhä suomalainen. 

Isoilla pojilla ja tytöillä, niillä pingviineillä ja jakkupukukottaraisilla, ei ole enää possunpunaisia unelmia, vaan edessä pitää siintää jokin kunnollisen kultapossukerhon jäsenyys. No, politiikot eivät ole jeesuksia, mutta ihmisiä he ovat. Ovat he, kai, enimmältään.


***


2 kommenttia:

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Jutta olisi kyllä ehdottomasti paras noista eturivin naisista, voisi jopa ajaa Suomenkin etuja siellä!

Hänet valittiin aivan liian nuorena sdp: n puheenjohtajaksi ja sitten mokasi noilla pornokuvillaan. Paikka Kataisen hallituksessa on yhtä paha meriitti kuin paikka Terijoen hallituksessa.

Jutta voi myös palata sdp: n johtoon, ei kansa halua mitään munkkipossu- Lindtmania.

intrigööri kirjoitti...

Jees. Juttaa minäkin kannatan, koska joku komissaari(tar) siellä Brysselin eliittiveivaamossa täytyy olla. Mieluummin Jutta kuin Jyrki.