13.4.2018

Sakkojen muunto vesittyi


Kauppoja piinaavia myymälävarkaita ei vastakaan saada helposti lusimaan maksamattomia poliisin kirjoittamia sakkoja. Poliisin määräämiä maksamattomia sakkoja ei jatkossakaan viedä oikeuteen, ellei sama henkilö syyllisty peräti seitsemään sakotettavaan rikokseen vuoden aikana.

Savon Sanomien jutussa todetaan, että sakon muuntorangaistus toimii vain, jos sitä pyörittämään löytyy tarpeeksi poliiseja ja oikeudessa on tekijöitä. 

MTV:n jutussa kerrotaan, ettei poliisin antamia sakkoja ole tähän asti voitu helposti, jos lainkaan, muuntaa vankeudeksi, kuten käräjäoikeuden määrämiä ja maksamatta jääneitä sakkorangaistuksia.


Lisäys: Kauppojen tilanteesta vuodelta 2015.

***
Ulkomaiset rikollisjengit kasvavat Suomessa.

Poliitikot pelkäävät omaa turvallisuusselvitystään?



***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ilmeisesti etnisesti ansiokkailla kansanryhmillä sakoksimuuntorangaistus säilyy ennallaan, ja sakko tuomitaan ehdollisena mikäli näyttää siltä, että tuomittu joutuu sen omistaan maksamaan.
Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan lapsiin kohdistuvien rakastelurikosten tuomioita ja niiden käytäntöönpanoja. Pahaa pelkään.

intrigööri kirjoitti...

Joku vielä työkseen toimitteleva henkilö voisi selvitellä tarkemmin sakkojen mahdollisia muuntoja ja monia muita tämän päivän rikos- ja rangaistuskäytäntöjä. Tutkivia journalisteja on liian vähän ja yhä he vähenevät, koska lehtifirmat edelleen kuivattavat toimitustensa porukkaa. Hutkiva mielipidemedia kyllä valtaa alaa.
Oikeudenkäynnit ovat usein yhtä suurta mediasirkusta ja kestävät jopa vuosikausia. Ainakin siinä turvataan asianajajien, yms. pykälänvääntäjien huimia palkkioita, joita maksellaan verorahoista.
Kauankohan nyt saamme katsella Turun toritappajan naamavärkkiä joka tuutista? Julkimoksi pääsee myös tekemällä rajuja rikoksia.