11.11.2014

Rentouttava työtoiminta

Rentouttava työtoiminta 
toimii, sillä komissaarina
Jyrkiltä irtoaa jo hymy.
Pitempään työttömänä olleille on hiipumassa olevan hallituskauden aikana mm. kykykokoomuksen ja telaketjudemarien toimesta saatettu voimaan ns. kuntouttava työtoiminta. 

Kuntoutusta annettiin vanhoina ankeina aikoina vain sairaille ihmisille, mutta kykypuoleen toivotalkoiden hengessä sitä tarjotaan täsmälääkkeeksi myös monille suomalaisille työttömille. 


Työttömien kuntoutus on tietenkin täysin vapaaehtoista, mitä nyt sosiaalitukia joiltakin änkyröiltä vähän leikataan. Ihmiset saavat vapaasti valita sellaisetkin asiat, syövätkö he jotain joka päivä tai asuvatko he jossakin.  Kuntoutuksella työttömät pidetään virkeinä, lähinnä vain jatkuvaa kuntoutusta varten. 


Toivoa noissa kuntouttavan työtoiminnan talkoissa edustaa se, että kaukana tulevaisuudessa jokaisella häämöttää (ehkä?) takuueläke tai jokin sen tapainen vakituinen ruokaraha. Mikä hienointa, sellaisen säännöllisen elatuksen saattaa saada sitten joskus 70-vuotiaana (tai vähän yli?) ihan ilman työvelvoitetta?


***

Mutta mennään jo asiaan. Intrigöörin syvä- ja herkkukurkkujen mukaan Prysseliin loikkanneen pääministerin Jyrki Kataisen aikoinaan ökyrahalla vilosohvi Himaselta tilaama raportti  piti sisällään myös salaisen liitteen. 


Rento
meininki.
Itse raportti kiinnitti huomiota mm. siihen, että henkinen kestävyysvaje saattaa olla Suomessa pahempi nakki kuin jotkin talouden tai hyvinvoinnin jutskat. Salaisen liitteen otsikkona oli tiettävästi: "Rentouttava työtoiminta eli kuinka pääsen helposti herrahissiin ja nousen huipulle".

Sanotaan, että J. Katainen on itse asiassa rentouttavan työtoiminnan pioneeri ja hän lienee harrastanut sitä ainakin vuodesta 2008 asti. Muistammehan kuinka rennosti Katainen jo Vanhasen valtionvarainministerinä ollessaan suhtautui siihen, kun amerikkalaisten uusin talouskriisi rantautui Eurooppaan. Kollegoilla unionissa jo puntit tärisivät, mutta Katainen totesi vastuullisen viileesti, että: "Ei koske Suomea". 


Himasen salaisia kansioita ei ikävä kyllä ole julki saatavilla, mutta kuvat kertovat enemmän kuin jokin raportti liitteineen.


Kuvista päätellen myös pätkäpääministeri, yhden A:n Stubb noudattaa kokoomuksen salaisen johtajaohjelman eli rentouttavan työtoiminnan oppeja. Tarkkaillaan vain muitakin kykypuoleen edustajia! Katsotaan, mihin se rentouttava työtoiminta riittää.


***


Lisäys ja linkki: Kuntouttava työtoiminta ei oikeasti rentouta, TS:n kirjoitus.



***



Ei kommentteja: